Kennel Red Arctica's

Uutisia

view:  full / summary

Eestinajokoirapentue syntynyt 16.3.

Posted by Jenni Näätsaari on March 18, 2019 at 9:00 AM Comments comments (44)

Pentueessa on 2 urosta ja 4 narttua. Pennut ovat reippaita ja hyvinvoivia. Emä hoitaa pentuja hyvin. :) Pentueessa on vielä pari pentua vapaana, mutta kyselyitä tulee koko ajan, joten jos olet kiinnostunut pennusta niin kannattaa olla nopea! Kaikki pennut ovat kolmivärisiä. Pennut myydään vain metsästäviin koteihin, joissa toivon mukaan olisi kinnostusta myös terveystutkimuksiin, sekä näyttelyihin/ kokeisiin. Pentujen luovutus on toukokuun alkupuolella viikolla 19.

Astutettu

Posted by Jenni Näätsaari on January 22, 2019 at 5:30 AM Comments comments (0)

Astutettu eestinajokoiranarttu Nala meidän omalla uroksella Allulla. Menemme ultraan tarkistamaan, onko pentuja tulossa. Alustavia kyselyitä voi laittaa minulle sähköpostitse tulemaan. Pentuja-sivulla lisäinfoa koirista ja kuvagalleriassa kuvia. Mahdollinen pentue syntyisi noin maaliskuun puolivälissä. :)

Kasvattajanura käynnistyi

Posted by Jenni Näätsaari on July 7, 2011 at 7:23 PM Comments comments (0)

Ja niin siinä sitten kävi, että urani kasvattajana käynnistyi seitsemän kasvatin voimin. Pennut ovat nyt kaikki löytäneet omat kotinsa. :) Kiitos kaikille ihanille pennuista kiinnostuneille ja pahoittelut niille, kelle ei tällä kertaa riittänyt sitä narttupentua! Toivotan kaikkea hyvää kasvateilleni ja niiden omistajille. Toivottavasti tavataan ja koiristanne tulee aikuisena juuri sellaisia kuin toivoittekin, tai edes jotain sen suuntaista! :D

Äippä Nora voi hyvin ja alkaa pikku hiljaa saada takaisin massaansa ja lihaksiaan. Töihin se on jo joutunut, koska meillä on ensi viikon perjantaina taipumuskoestartti. Toivottavasti jälkikasvu sitten perjantaina peukuttaa äipälle, niin että taipparit menee heittämällä läpi! 8)

Pentujen hoitoaika oli osin rankkaa, mutta todella antoisaa, enkä päivääkään vaihtaisi pois! On ihanaa alkaa seurailemaan nyt, miten kasvatit alkavat kasvamaan ja oppimaan. Olen ollut tyytyväinen siihen, että pennunostajat ovat olleet jo nyt minuun yhteydessä pentutarinoidensa ja kuvien kanssa. Toivottavasti myös jatkossa yhteys säilyy ja sekä ilot että surut saadaan jaettua, vaikka toivonkin että keskitymme enemmän sinne ilojen puolelle! :)

Sitten katsahdus tuleviin pentueisiin. Kennelissämme ei ole tulevia pentueita varmaan pariin seuraavaan vuoteen, mutta meidän koirillemme kylläkin. Ota yhteyttä, mikäli olet kiinnostunut tulevasta punainen irlanninsetteripentueesta, jossa emänä meidän 3v narttumme Red Lovehunter's Bella Bambino "Mila". Mila on meillä sijoituksessa ja sen pennut tulevat syntymään kasvattajan Pirjo Hinkkasen (kennel Red Lovehunter's) luona Saarenkylässä Rovaniemellä. Milalla lonkat A/A, kyynärät 0/0 ja terveeksi tarkastetut silmät. Luonne on reipas, avoin ja kuuliainen. Milan harrastuksiin kuuluu näyttelyt (joista 3xSERT, ROP ja 3xVSP), metsästys ja TOKO. Mila on seisonut kanalintuja. Tästä siis setteripentu sekä näyttöön että käyttöön! :) Mila astutetaan viimeistään ensi vuoden keväällä. ;)

Pennut syntyivät

Posted by Jenni Näätsaari on May 10, 2011 at 8:45 PM Comments comments (3)

Noran pennut syntyivät eilen, eli 9.5. Niitä syntyi 2 urosta ja 5 narttua. Kaikki pennut ovat reippaita ja imevät emää. Synnytys sujui hyvin ja pentujen painot olivat syntymähetkellä 300-380 grammaa. Seurailemme miten Nora palautuu synnytyksestä ja pentujen hoito alkaa sujumaan. :)

Alan mietiskelemään pennuille omistajia. Ilmoittelen sitten kun olen päätökseni tehnyt. Toivottavasti kaikki pennut saavat hyvät ja rakastavat kodit! :)

ultraus

Posted by Jenni Näätsaari on April 7, 2011 at 11:10 AM Comments comments (2)

Kävästiin aamulla Noran kanssa ultrassa eläinlääkärillä ja kuinka ollakkaan masussa näkyi pieniä sikiöitä. 8) Itse näin ultrakuvassa ainakin kaksi pentua, mutta eläinlääkäri arvioi, että 3-5 pentua voisi olla ainakin. Nora voi hyvin ja syö hyvin. Oksentelukin on ainakin toistaiseksi loppunut. :)


Kiitos taas kaikista pentutiedusteluista! Te, jotka olette kiinnostuneita urospennusta voisitte vielä ottaa yhteyttä. Vain paria urospentua on kyselty. ;)


Mietiskelin tässä mahdollista pentupakettia. Tolleri-infon ja hoito-ohjeiden lisäksi on tulossa ruokatoimittajan pentupaketti (sisältyy ruokaa ainakin) ja sitten mahdollisesti tulee rodunomaisia lajeja varten pentudami, noutajahihna ja pilli. Harkitsen vielä mitä kaikkea laitan mukaan. :roll:

Noran ja Auliksen kuulumisia

Posted by Jenni Näätsaari on April 1, 2011 at 7:19 PM Comments comments (0)

Kiitokset kaikille, jotka ovat tiedustelleet pentueesta! Ihana huomata, että lähes kaikki aikovat tollerinsa kanssa harrastaa useampia lajeja ja ovat muutenkin aktiivisia koiraihmisiä. :) Ihan turhaan pelkäsin, että tiedusteluista puolet olisi pelkän koti- tai näyttelykoiran haluavia. Mikäli sieltä netin äärestä vielä löytyy aktiivisia tulevia tolleristeja, niin laittakaa rohkeasti sähköpostia tulemaan! Tuleva vkloppu menee taas Torniossa TOKOn koulutusohjaajakurssilla, joten vastailen taas alkuviikosta sähköposteihinne.

Aulikselta sellaisia terveisiä ja kuulumisia, että poika voi hyvin, mutta ovat perheineen muuttaneet nyt Oulusta Riihimäelle töiden perässä. Aulista ei siis pääse enää näkemään Oulussa, mutta voitte tiedustella Johannalta, milloin ovat Muhoksella käymässä, jos haluatte pojan nähdä. :roll:

Noralta sellaisia terveisiä, että mamma voi hyvin. Nora on osoittanut olemuksellaan olevansa mahdollisesti kantavana, koska hössöttäjän käytös on selvästi rauhoittunut ja välillä näkyy selvästi uneliaisuuttakin. Myöskin viimeisen viikon ajan on ollut pientä pahoinvointia, eteenkin aamupäivällä. Vielä ei ole masu kasvanut, mutta ensi viikon loppupuolella käydään sitten ultralla katselemassa, jos ei masu ala kasvamaan. 8)

Astutus

Posted by Jenni Näätsaari on March 9, 2011 at 3:54 PM Comments comments (0)

Ja niin siinä sitten kävi, että Noran juoksu alkoi toissaviikolla ja tänään saatiin ensimmäinen onnistunut astutus kiinnijäämisen kera 8) Nora ja Aulis olivat aamulla kiinni toisissaan reilut 10 minuuttia ja toista astumista yritetään vielä. Laskettu aika pentujen syntymään olisi siis 11.5.2011 ja arvioitu pentujen luovutusaika kesäkuun lopussa. Toivotaan nyt ja pidetään peukkuja, että Nora tulisi kantavaksi! :)

Katselen ja seurailen tilannetta nyt sitten, mutta jos näyttää epäselvältä onko kantavana, niin käväistään ultrassa sitten katselemassa masuun. Toki sinnekin on aikaa useampi viikko ennenkuin kannattaa ultrata.

Alan nyt katselemaan tosissaan sopivia pennunostajia, joten ottakaa ajoissa yhteyttä, jos olette kiinnostuneita! Toivon pennuille aktiivisia koteja, jossa otetaan tollerin suuri potentiaali käyttöön ja jaksetaan puuhastella koiran kanssa. Tolleri ei ole rotuna se helpoin vaihtoehto, mutta kun sen kanssa jaksaa tehdä töitä, niin se on upea harrastuskoira ja perheenjäsen :roll: Muistattehan että tolleri on tarkoitettu noutavaksi lintukoiraksi, joten koira haluaa metsälle ja haluaa noutaa. Antakaamme sille siis mahdollisuus toteuttaa tätä viettiään.

Laittakaahan sähköpostia tulemaan ja sinne tietoja koirataustastanne, perheestä, asuinolosuhteista ja siitä miksi haluatte juuri tämän rotuisen koiran, mihin käyttöön tolleri tulisi ja mitä kaikkea sen kanssa haluaisitte puuhastella. Vastailen niin pian kuin pystyn, mutta odottakaa kärsivällisenä, koska vastaamiseen voi mennä useampikin päivä!

Silm�t tarkastettu

Posted by Jenni Näätsaari on February 4, 2011 at 10:18 AM Comments comments (0)

Nora käväisi silmätarkastuksessa 27.1. ja tuloksena oli distichiasis, eli ylimääräisiä ripsikarvoja. Noraa ei ole ne karvat mitenkään häirinneet. Silmät eivät ole vuotaneet, eikä niissä ole ollut tulehduksia. Eläinlääkäri suositteli valitsemaan uroksen, jonka silmät ovat terveet, joten Aulis sopii hyvin Noralle. :)

Odottelemme juoksua alkavaksi aikaisintaan tämän kuun lopussa, mutta todennäköistä on että se menee maalis-huhtikuulle. Kiinnostuneet voivat ottaa yhteyttä sähköpostitse! Pohjoisessa asuvat metsästystollerista kiinnostuneet, ottakaa ihmeessä yhteyttä! ;)


Sitten toisesta pentueesta asiaa. Sijoituksessa meillä oleva punainen irlanninsetteri Mila astutetaan ensi juoksusta, eli kesä-heinäkuussa. Kiinnostuneet voivat kysellä minulta/ kasvattajalta Hinkkasen Pirjolta lisää. Pennut tulevat siis syntymään Rovaniemellä kasvattajan luona. Jos olet kiinnostunut "sekalinjaisesta" eli sekä näyttelyihin että metsälle käyvästä setteristä, niin kesällä/syksyllä olisi hyvä mahdollisuus sellainen hankkia. ;) Milasta näkee lisätietoja minun omilta sivuilta, jonne löytyy linkki Linkit-kohdasta.

Pentusuunnitelmia

Posted by Jenni Näätsaari on October 28, 2010 at 12:25 PM Comments comments (0)

Suunnitteilla tolleripentue Noralle ja Aulikselle keväällä 2011. Katso lisää kohdasta "Pentuja". Jalostustoimikunta siis antoi hyväksyntänsä ja niinpä edetään suunnitelmassa eteenpäin. Noralla on juoksu aikaisintaan helmi-maaliskuussa ensi vuoden puolella, mutta kun se tulee, niin siitä on sitten astutus.

Tekaisin nämä sivut pikaisesti, jotenka ovat vielä ihan kesken, mutta päivittelen tänne lisää sisältöä ja kuvia tässä, kun kerkeän.

Pentueesta kiinnostuneet voivat ottaa yhteyttä sähköpostitse, niin kerron lisää. Pennut myydään ensisijaisesti metsästyksestä kiinnostuneisiin ja harrastaviin koteihin. Pelkäksi seurakoiraksi tolleri ei sovi, vaan se tarvitsee eteenkin aivojumppaa. Kerron mielelläni myös pelkästään rodusta lisää!


Rss_feed